tiistai 20. syyskuuta 2016
Parempi pääkallo #ruokahävikki
Kilon kokkare kermajuustoa, kolme kaupan pakkaamaa jauhelihaa ja puoli litraa kermaa mm. paljastuivat Turun A-kilta ry:n jäsenilleen jakamasta ruokakassista. Kaikki elintarvikkeet ovat lähialueen kaupoista
myyntiin kelpaamattomina saatuja. Pakastamattomat lihatuotteet on valmistettava heti eli tästä tuli vähän isompi pääkallo sinkkutalouteen.
1,2 kg naudanjauhelihaa
2 isoa sipulia
0,5 kg penne-pastaa
0,8 kg juustoraastetta
5 dl kermaa
5 munaa
yrttimausteseosta
mustapippurirouhetta
chili-hiutaleita
suolaa
Ruskista jauheliha ja sipulit. Keitä pasta lähes kypsäksi. Valuta pasta ja sekoita jauhelihan ja mausteiden kanssa. Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään. Kaada seos pastan ja jauhelihan sekaan. Keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut ja kermamuna-seos hyytynyt.
Tunnisteet:
makaroonimössö,
pasta,
pääkallo,
ruokahävikki
Sijainti:
Turku, Suomi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogiarkisto
-
▼
2016
(9)
- ► helmikuuta (2)
- ► tammikuuta (3)
-
►
2015
(28)
- ► joulukuuta (2)
- ► marraskuuta (2)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (2)
- ► huhtikuuta (3)
- ► maaliskuuta (4)
- ► helmikuuta (1)
- ► tammikuuta (2)
-
►
2014
(42)
- ► joulukuuta (5)
- ► marraskuuta (5)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (9)
- ► maaliskuuta (5)
Pakastamattomat lihatuotteet nimenomaan voi pakastaa. Toisin kuin jo kertaalleen pakastetut ja sulaneet.
VastaaPoistaHyvää varmasti tuli tuolla ohjeella :)
Olipas kömpelösti kirjoitettu. Erittäin hyvä huomio sinulta, piti sanomani myös päivämääristä eli yleensä lihat on "eilisiä" ja niitä en lähtis pakastamaan.
PoistaTein, söin ja nautein!
VastaaPoistaJuuston määrän kyllä puolitin. Tosi tuhtia syötävää, joka oikein huutaa raikasta salaattia kylkiäisekseen.
Toimii
Kiitos, tosi kiva kuulla että on maistunut
Poista