keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Tortilla Española



Pöydällä oli lounaalta jääneitä perunoita, pussillinen fenkoleja ja pari nippua parsaa. Muistin Beach House Kitchenin postauksen Espanjalaisesta munakkaasta. Aikaisemmassa elämässä huiskin pannulle sipulit, pekonit, nakinnysät, perunat ja munakasmassa perään. Sen nimi oli talonpojanmunakas. Täytti vatsan, sai aikaan jopa ähkyn ja pahan olon. Tämä Espanjalainen on kyllä huomattavasti selkeämmän ja paremman makuinen.

10 kananmunaa
n. 10 pientä, keitettyä perunaa
1 fenkoli suikaleina
1 nippu parsaa
3 tomaattia
parmesaanirouhetta
voita
suolaa
mustapippuria rouhittuna
persiljaa

Kuori ja puolita perunat. Parsasta käytetään vain nuput, joten näivettyneempikin nippu käy. Pannulle runsaasti voita, perunat, fenkoli ja parsat perään. Kun perunat ovat saaneet väriä ja fenkoli ja parsa hieman pehmenneet, lisää suola, mustapippuri ja vatkatut munat. Säädä lämpö pienelle. Lado päälle tomaattisiivuja. Ripottele pinnalle parmesaania. Kansi päälle. Kun munakas on kokonaan hyytynyt n. 20-30 min., nosta lämmöltä, koristele persiljasilpulla ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.