keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Ekan vuoden Top-5 ja jauhelihapiirakkaa

Eka postaus sinisimpukat

Tättärärää! Vuosi onpi siitä vierähtänyt kun postasin tänne ekan kerran. Mielenkiintoinen on mennyt vuosi ollut, uusia tuttavuuksia, kontakteja, tapahtumia ja vaikka mitä muuta mukavaa täynnä.

1. Makkaran valmistaminen, Chorizoa ja coleslawta


Tämä nousi heti luetuimpien postauksien joukkoon ja tässä meni minun makkaraneitsyys.


2. Meheviä burgereita ja valioliigaa ravintolapäivänä 17.8.2014


Ravintolapäiväpostaukset ovat yllättävän suosittuja.


3. Yhen-Miähen-Lasagne, ei kaunis mutta ehkä maailman parasta


Tällä rumalla lassella voitin lohturuokahaasteen lokakuussa 2014.


4. Tammikuun ruokahaaste, piirakka


Juu toinenkin voitto tuli ruokahaasteessa joulukuussa 2014.


5. Elvis-burgerit, ranut ja paprikamajoneesi


Näitä olis tarjolla seuraavana ravintolapäivänä 16.5.2015


Kiitos kaikille kuluneesta blogivuodesta.

Jauhelihapiirakka


Tässä tämä paljon kysytty ohje nyt tulee (bloggarin saamattomuuta toim. huom). Pointtina tässähän on tuo taikina ei niinkään täyte.

Taikina
9 dl vehnäjauhoja
300 g voita
250 g rahkaa
2 tl suolaa

Sekoita suola jauhoihin. Nypi kuutioitu voi jauhoihin. Lisää lopuksi rahka ja vaivaa kiinteäksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.

Täyte
1,2 kg naudan paistijauhelihaa
0,2 kg sipulia silputtuna
3-4 dl tomattipyrettä
3-4 dl omenamehua
mustapippuria rouhittuna
yrttisekoitusta
suolaa
juustoraastetta

Freesaa sipulit ja ruskista jauheliha. Mausta pippurilla, yrttiseoksella ja suolalla. Lisää tomattipyre ja omenamehu. Keittele suurimmat nesteet pois.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli 3-5 mm:n paksuisiksi kiekoiksi. Vuoraa toisella kiekolla 25-28 cm:n piirakkavuoan pohja. Levitä täyte vuokaan niin että se on keskeltä koholla. Ripottele juustoraastetta täytteen päälle. Toinen kiekko kanneksi. Taittele pohjan ja kannen liitos yhteen. Pistele kanteen haarukalla reikiä. Voitele kananmunalla ja paista 200 C 25-30 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.