tiistai 14. lokakuuta 2014

Yhen-Miähen-Lasagne, ei kaunis mutta ehkä maailman parasta



Yhen Miehen-reseptien sarja jatkuu. Lasagne oikomatta tehtynä palkitsee syöjän, Tästä saa tietysti kertotaulua käyttämällä vaikka minkälaisen annoksen. Nämä määrät on tuohon kuvan vuokaan n. 25 * 15 * 4 cm.

Jauhelihakastike

250 g naudanjauhelihaa
200 g tomaattimurskaa + tilkka vettä
1 kpl pieni sipuli
puolikas solo valkosipuli
puolikas lihaliemikuutio
mustapippurirouhetta
oreganoa
suolaa

Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulimurska. Lisää pannuun jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet tomaattimurska ja lihaliemi. Anna hautua sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.

Juustokastike

50 g voita
50 g vehnäjauhoja
0,5 L maitoa
100 g emmentalraastetta
viherpippuria
muskottia
suolaa

Uunivalmis tuplasatsi
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita hyvin paahda hetki  älä kuitenkaan ruskista seosta. Kaada joukkoon maito vähitellen ja kokoajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen n. 15-20 min. Nosta kattila levyltä sekoita joukkoon juustoraaste ja mausteet.

Aloita kokoaminen jauhelihakastikkeella. Seuraavaksi lasagnelevyjä sitten juustokastiketta, lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta jne. Päällimmäiseen kerrokseen tulee molempia kastikkeita ja juustoraastetta .

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n.40 min. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.

Lisukkeiksi riittää lusikka ja punaviini.



Vähän isompi lasse

4 kommenttia:

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.