tiistai 24. kesäkuuta 2014

Valkosuklaa-appelsiini-juustokakku


Äidille ja hänen ystäville, heidän pyynnöstä. Olkaa hyvät ! Saa muutkin tehdä, on hyvää !

Pohja

200 g digestive-keksejä
100 g voita

Murskaa keksit kaulimella tai blenderissä, itseasiassa kaikki keinot on sallittu. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi. Lusikka on tässä näppärä apuväline. Laita vuoka jääkaappiin.

Täyte

4 dl kermaa
500 g maitorahkaa
200 g valkosuklaata
1 dl sokeria
kahden appelsiinin mehu
5 liivatelehteä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma kevyesti, lisää, rahka, murskattu suklaa ja sokeri. Laita kattilaan liotetut ja puristetut liivatelehdet ja mehu, kuumenna kunnes liivate liuennut. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Laita jääkaappiin.

Kiille

2 dl appelsiinimehutiivistettä
2 liivatelehteä
tilkka vettä

 Laita kattilaan liotetut ja puristetut liivatelehdet ja tilkka vettä, kuumenna kunnes liivate liuennut. Sekoita mehun joukkoon. Koristele kakku haluamallasi tavalla ;) ja kaada kiille varovasti kakun päälle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin. Hätäsimmät käy hytkyttelemässä kakkua tunnin välein, kärsivälliset odottaa yön yli. Irrota kakku varovasti vuoan reunoista ja liuúta tarjoilualustalle. Hyviä kakkuhetkiä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä kohtaa saa sanoa mielipiteensä. Kiitos.